Lokalt håndverk som inspirerer funksjonell eleganse

Benjamin Walker & Line Mingar

Benjamin Walker & Line Mingar

Line Mingar & Benjamin Walker møttes ved glassovnen og har blåst glass sammen siden 1999.

Vi åpnet glassblåseriet vårt på Jæren i 2006 og har siden bygget MingarWalker opp som en merkevare og bydd på mange gode opplevelser i verkstedet vårt.

Benjamin liker å jobbe med bevisste ulikheter i en serie. Å lage et produkt så identisk som det forrige gir Benjamin ingen glede i lengden. Han vil heller lage variasjoner over samme tema og la kunden selv få velge sin favoritt.

Line er Benjamins rake motsetning. Hun liker rytmen i å repetere de samme momentene igjen og igjen, finpusser teknikken og kjenner en enorm glede av å se at det kun er små variasjoner fra glass til glass.

Verksted og butikk er i samme lokale slik at du får et bevisst forhold til hvor, hvordan og hvem som har laget glasset du holder i hånden.

Det å formgi og skape produkter av glass er en møysommelig og personlig prosess. Vi tenker igjennom hvordan gjenstanden vil komme til å brukes, hjemmet det skal passe inn i og hendene som skal håndtere det. Skal produktet holdes? Skal det brukes til å helle? Bør det ha farge eller er det finest i klart glass? Vil blomstene stå godt i en slik vase og passer dette glasset til barnehender? Det er mye å ta stilling til før selve formgivingen går igang.

Straks det flytende glasset tas ut av ovnen blåses og strykes det varsomt, omtrent som et levende vesen, til det antar sin ferdige form. Ikke sjelden får vi prøve både tre og fire ganger før vi treffer formen vi søker.